Content Image

Buitenlands wild

Jagers die in Afrika of ergens in de wereld jagen willen hun trofeeën vaak in het land op laten zetten waar de jacht heeft plaatsgevonden, en denken zo goedkoper uit te zijn, of een betere kwaliteit te krijgen. Schijn bedriegt hier vaak want er zijn veel vragen die open blijven, een ervan is of de huiden wel aan de Europese normen zijn gelooid en kwalitatief ook houdbaar zijn. Het is maar al te vaak dat de geprepareerde dieren muf en zuur stinken, of zelfs al haaruitval vertonen, dat heeft te maken met het gebruikte looizuur en de behandeling. Ook is het verwerken nog maar al te vaak met hout, in Europa gebruiken we het moderne lichtgewicht z.g. p.u. schuim.

Zo zijn er tal van zaken op te noemen waarom u beter bij ons al erkend preparateur terecht kunt komen. Mocht uw trofee niet goed geprepareerd zijn is er in ieder geval geen weg terug naar Afrika, etc.

Het eerlijke advies wat gebaseerd is op ervaring en praktijkvoorbeelden is; kies voor een Europese erkende preparateur om uw jachttrofeeën een “second life“ te geven. Zoek ter plaatse samen met uw outfitter een regionale Afrikaanse preparateur die uw jachttrofeeën te laten verzorgen in “dip and packing” en vervolgens naar Europa te laten sturen.

De trofeeën zijn dan is halffabricaat en gedroogde toestand. Het voordeel voor u is dan:

  1. Het scheelt vrachtkosten door veel minder volume
  2. Het scheelt de verzorging in grote kratten
  3. Kortere wachttijden
  4. Het scheelt enorm in de douane kosten en vooral btw
  5. Uw trofee word in Europa geprepareerd en daar heeft u eenvoudig invloed op

Doordat wij vaak Afrika geweest zijn en vele kontakten onderhouden hebben wij een groot netwerk opgebouwd met vele preparateurs, in- en exporteurs met een eigen trofeeën verzend expeditie.

Diensten

Import van uw trofee

icon-4

Voor wereldwijd import en afhandeling van de douane activiteiten van uw trofeeën is er voor ons maar één goed adres die uw trofeeën correct invoert, hier kunt u zichzelf mee in verbinding stellen.

Laserline heeft een eigen douane hal direct aan het vliegveld in Frankfurt en verstuurt vanuit daar al de vrijgemaakte trofeeën door heel Europa.

Laser Line Logestics GmbH
In der Luxhohl 5
63303 Dreieich Buchschag
Duitsland
Tel; +49 (0) 6103924830
Email; info@laserlinelogestics.com