Content Image
Over ons

Bernd
van Amelsfoort

Graag stel ik me bij u voor, Al van kleins af aan ben ik een buiten mens, als de wieg binnen stond huilde ik alles bij elkaar eenmaal de buitenlucht in de neusgaten was ik een lief klein handelbaar ventje.
Opgegroeid in de natuur en samen met mijn vader en broer altijd in de bossen en het buitenleven genoten. De hele familie jaagt in binnen- en buitenland en vooral bij mijn broer die eigenaar van TTA Jagdreisen in Polen, en daar ben ik natuurlijk veel mee geweest veel gezien en geleerd.

Inmiddels heb ik ook zelf mijn jachtakte behaald.

Wat mij op de jachten altijd inspireerde was het afkoken van de trofeeën het preparaat klaar maken en het skinnen direct na de jacht. Vaak bracht ik de trofeeën mee naar de plaatselijke preparateur.

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik een passie had voor tuinieren en taxidermie. Ik probeerde op eigen houtje vogels en vlinders te prepareren. Nu heb ik de taxidermie school helemaal doorlopen en mag me erkend preparateur noemen. In mijn vrije tijd heb ik vaak bij een preparateur gewerkt en leerde daar ook de kneepjes van het vak.

Mijn doel is dieren weer een natuurgetrouw ”second life” te geven van klein tot op ware grote , van eland tot muis. Mijn specialiteit ligt in het gehele dier en schouldermount, ook de voetstukken krijgen bij mij een extra aandacht, natuurgetrouw moet het zijn.

Het bespreken met de klant hoe hij zijn dier opgezet wil hebben is voor mij een belangrijk aspect aan de taxidermie. Het dier gaat na het prepareren levenslang mee, en een tevreden klant gaat met zijn trofee weer huiswaarts, en als we zover zijn heb ik mijn doel bereikt.

Het prepareren doe ik in mijn atelier in Diessen, mooi ruim opgezet en midden in de natuur, voorzien van de modernste technieken. Handwerk is altijd het grootste deel van mijn werk, prepareren is een tijdrovende klus. Om het dier in mijn atelier weer zijn “second life” terug te mogen geven maakt dat het ook tot een interessante job.

Voor als nog prepareer ik alleen in alle rust en kan de maximale aandacht aan mijn werk geven.

Er is natuurlijk veel meer te vertellen over Bernd van Amelsfoort als preparateur maar dat hoop ik te mogen doen als u mijn atelier bezoekt in Diessen.

Hartelijk dank dat u mijn website bezocht hebt, en hopelijk tot ziens in Diessen.